Wintersport boeken

Een wintersport 2020 boeken doe je bij een erkende aanbieder. Kras, TUI en De Jong Intra zijn ervaren en betrouwbare reisbureaus voor je wintersport.

 

Wintersport aanbieder

Kras reizen

Kras reizen is een reisaanbieder met een gunstige prijs-kwaliteit verhouding. Genieten van een witte wereld doe je dan ook zeker tijdens een reis van deze aanbieder.

Meer dan 50 wintersport reizen

Aangesloten bij ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds

Van ‘standaard’ locaties tot bijzondere wintersportbestemmingen

Wintersport aanbieder

De Jong Intra

De Jong Intra vakanties heeft een ruim aanbod aan wintersportvakanties. Van individuele accomodaties tot compleet verzorgde reizen. Meer dan 40 jaar ervaring. Stel je reis zelf samen.

Sneeuwgarantie met kosteloos omboeken

Aangesloten bij ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds

Alle bekende wintersportgebieden en meer

Wintersport aanbieder

TUI

TUI, wie kent dit reisbureau niet? Arke is inmiddels ook TUI geworden. TUI heeft een breed aanbod aan wintersportvakanties beschikbaar. TUI. Discover your smile!

Ruim aanbod wintersport vakanties

Aangesloten bij ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds

Laagste-prijs-garantie

Wintersport met skipas boeken

Een wintersport vakantie met skipas boeken is een stuk voordeliger, dan ter plaatsen een skipas aanschaffen. De reisorganisatie kan de skipas vaak met korting voor je bestellen doordat ze grote aantallen afnemen. Deze korting wordt aan jouw doorberekend. Vooral bij populaire skigebieden kan je er flink wat geld op besparen. In Oostenrijk en Zwitserland stijgen de prijzen voor skipas al jaren. Door een wintersport vakantie met skipas te boeken bespaar je flink op de kosten voor een skipas. Bij vrijwel alle bekende wintersportbestemmingen is het mogelijk om een pakketreis te boeken. De reis is meestal inclusief vervoer en een skipas voor het hele gezin.

Geen wachttijden bij het ophalen van je skipas

Als je zelf een skipas ter plaatsen regelt, dan moet je rekenen op flinke wachttijden. Je bent niet de enige die een skipas nodig heeft. Er is meestal maar één verkooppunt in de wintersportplaats waar je de tijdelijke skipas kan regelen. In het hoogseizoen moet je soms uren wachten tot je de pas eindelijk in je bezit hebt. In die tijd had je al op de latten kunnen staan. Als je een wintersport vakantie met skipas boekt hoef je niet meer in de rij te staan. Bij het inchecken in het hotel liggen jullie skipassen al klaar bij de receptie. Bij aankomst kan je vakantie dus direct beginnen.

Wintersport boeken zonder skipas

Bij een aantal reisorganisaties is het mogelijk om een wintersport vakantie te boeken zonder skipas. Als je van plan bent om ter plaatsen als nog een skipas te halen, dan adviseren wij om dit niet te doen. De meeste reisorganisaties bieden pakketreizen aan. In de prijs zit standaard een skipas inbegrepen. Als je op locatie komt kan je een skipas halen, maar ben je vaak onvoordelig uit. De reisorganisatie bestelt meestal honderden skipassen per jaar en krijgt hier korting op. Deze korting rekenen ze aan de klant door. Je bent daardoor nooit voordeliger uit om zelf een skipas aan te schaffen. Wij adviseren daarom altijd om voor een wintersport vakantie met skipas te gaan.

Wanneer wintersport boeken?

Wanneer kan je het beste je wintersport vakantie boeken? De meeste wintersporters boeken eigenlijk direct hun wintersport vakantie bij terugkomst van de zomervakantie. In de zomer heb je vaak vroegboek korting. Je hebt ook nog een ruime keuze uit verschillende resorts. Vooral als je van plan bent om in het hoogseizoen op wintersport te gaan is het slim er vroeg bij te zijn. De populaire resorts zijn in het hoogseizoen al snel volgeboekt. Wacht dus vooral niet tot het begint met kriebelen want je kan weleens te laat met boeken zijn. Vooral als je in een specifieke wintersportplaats wilt verblijven in het hoogseizoen.

Natuurlijk kan je ook besluiten om later in het jaar een wintersport vakantie te boeken. Vooral als je in de zomer nog niet zeker weet of je in de voorjaarsvakantie op wintersport gaat. Maar de meeste wintersporters hebben voor december hun voorjaarsvakantie al vastgelegd. Als je met kerst wilt gaan is het zelfs slim om aan het begin van de zomer al te gaan kijken. Een last minute boeken kan natuurlijk ook, maar de meeste wintersporters wachten niet op een last minute. Natuurlijk blijven er altijd wel een paar hotels over. Maar het aanbod is helaas meestal ook minder als je voor een last minute gaat. Je kan niet in de mooiste accommodaties verblijven die je eerst voor ogen had. Dit is de reden waarom de meeste wintersporters ruim op tijd hun vakantie vastleggen. Nog een reden is dat de prijzen eigenlijk alleen maar stijgen voor wintersport bestemmingen. De hotels bij de bekende wintersportgebieden zijn schaars en daardoor pak je alleen in de zomer nog een aanbieding mee.